Pengurusan Hospitaliti & Riadah

Chef Fairuz di Astro LIVE

Chef Mohd Fairuz Mustaffa Kamal, pensyarah kami yang bersemangat tinggi dari Pusat Pengajian Hospitaliti dan Pelancongan (SOHT), Kolej SEGi Kota Damansara menyiarkan siaran langsung Mingguan Wanita pada 4 Februari 2020. Chef...
Baca Lagi

4 Sebab untuk masuk ke Sektor Hospitaliti

Kerjaya dalam perhotelan menghadapi pertumbuhan yang baik pada hari ini. Industri ini bukan sahaja penting kepada perniagaan, ia juga penting kepada pertumbuhan tenaga kerja dan ekonomi....
Baca Lagi

Meluaskan ufuk ke China

Dalam usaha menghidupkan pembelajaran dan meningkatkan kesedaran pelajar tentang bentuk seni pelbagai budaya, Sekolah Hospitaliti dan Pelancongan (SOHT), Universiti SEGi menganjurkan lawatan pendidikan untuk...
Baca Lagi

Perjalanan ke Busan

17 pelajar dari Sekolah Hospitaliti dan Pelancongan (SOHT), Universiti SEGi pergi ke Korea Selatan untuk subjek Kerja Lapangan mereka. Perjalanan lima hari itu, dari 11 hingga 15 November 2019 diiringi oleh Cik Clarice Kangut, seorang...
Baca Lagi

Seni Kulinari Bukan Sekadar Masakan

Seni kulinari yang memberi tumpuan kepada kemahiran dan kesenian dalam memasak makanan pada masa kini semakin mendapat perhatian ramai, serta industri ini turut berkembang pesat mengikut industri pelancongan, perhotelan...
Baca Lagi
1 2